Symone Boerstoel
Symone Boerstoel

Symone Boerstoel werd in 1967 geboren te Enschede. Zij volgde haar studie viool aan het Twents Conservatorium en studeerde gedurende drie jaar bij Jaap van Zweden.

Als violiste speelt zij in diverse (project) orkesten (vaak als concertmeester) en maakt zij graag kamermuziek. Ook treedt zij regelmatig op bij harmonie-en fanfareorkesten als soliste (in binnen-en buitenland). Op haar repertoire staat o.a.: Schindler’s List(John Williams), The Story of Anne Frank (Otto M. Schwarz), Kol Nidrei (Max Bruch), Adagio uit het Vioolconcert no 1 van Max Bruch, Romance van Svendsen, Romance van Dvorak, Danse Macabre (Saint Saëns), Meditation uit Thaïs (Jules Massenet).

Op dit moment is zij naast het concertmeesterschap bij ‘La Sinfonia Contea’ ook als violiste verbonden aan Het Dordts Kamerorkest, een professioneel begeleidingsorkest.

 

Daarnaast geeft zij vioolles aan Kunstwerk!Het Musiater. Ook is zij als violiste verbonden aan het Staffa Trio, een professioneel kamermuziekensemble.

Op verzoek speelt zij samen met pianist Mark Kreeftmeijer bij recepties, diners of als achtergrondmuziek.

In het jaar 2014/2015 studeerde zij aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht) via contractonderwijs bij Joyce Tan om haar vioolspel meer verdieping te kunnen geven en nieuwe inzichten te verwerven en een Post-HBOopleiding Methodiek. Beide studies heeft zij met goed gevolg afgerond.